Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 31 Augustus

Noordermieddijk 3
9176 GE Lichtaard

Op zaterdag 31 augustus laten meerdere regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse kerkje van Lichtaard. De expositie is gekoppeld aan de  Noord-Friese Winkeltjesroute die op dezelfde dag plaatsvindt. De kerk van Lichtaard is gevestigd aan  de Noardermieddyk 3 en is tussen 10 uur en 17 uur gratis toegankelijk  voor belangstellenden.

 

 

Wil Spoelstra

Geboren in Hallum en opgegroeid in Goutum en Stiens.
Later verhuisd naar Heiloo. Naast mijn werk in het onderwijs,was ik altijd al zeer geinteresseerd in allerlei vormen van kunst.
Na het volgen van verschillende opleidingen en workshops,sta ik nu op kunstmarkten
en deed meerdere keren mee aan de Kunst10daagse in Bergen.
Mijn werk bestaat uit schilderijen op linnen doek en op houten paneeltjes..
Voor het grootste deel in olieverf.
Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en uit het componeren van stillevens.
Ik streef ernaar om van het gewone iets bijzonders te maken

Marian Korving

Over mijn werk:
Inspiratie voor mijn werk haal ik uit mijn directe omgeving in het noordoosten van Friesland. De prachtige natuur van het werelderfgoed de Waddenzee en het Lauwersmeer is mijn inspiratie. Elke dag ga ik de natuur in met de hond of om hard te lopen. Heerlijke momenten om ideeŽn op te doen.
Mijn hele leven maak ik dingen met de meest uiteenlopende materialen, maar vooral handwerken trekt mijn aandacht. Oude handwerk technieken nieuw leven inblazen is mijn passie. Macramť, weven, smyrna en Rya knoopwerk zijn prachtige technieken die te weinig aandacht krijgen. Het leren van deze technieken als autodidact en deze naar de huidige tijd vertalen is mijn passie. Deze technieken levend houden door workshops en cursussen te organiseren geeft mij nieuwe inzichten en voldoening.
In mijn vrije werk experimenteer ik met garens en touw, de mogelijkheden zijn oneindig. Een idee vormt zich organisch met het op en afgaan van het tij naar een concreet werk. Dit idee vang ik in een schets, maar vaak laat ik het creatieve proces “gewoon” gaan.
 CreŽren met garens, dat is mijn passie.   

 

 

Celian Koopmans

Sfeerverlichting heeft altijd mijn aandacht getrokken. Vanaf mijn jeugd ben ik bezig met het restylen en ontwerpen van lampen. Het liefst geef ik oude exemplaren weer een ander jasje om nieuw leven in te blazen.  Echter door bijwerkingen van medicatie ben ik voor een groot gedeelte mijn fijne motoriek kwijtgeraakt en daarom overgestapt op het gebruik van fotoprint voor lampenkappen. Hiervoor gebruik ik de natuurfoto’s van mijn man Nanne.  Dit geeft veel nieuwe ideeŽn en inspiratie.

 

Wil Spoelstra

Wil Spoelstra 01
Wil Spoelstra 02

Marian Korving

Marian Korving Zomer

Zomer

Marian Korving Winter

Winter

Celian Koopmans

DSC_0008 (2)
DSC_0001 (2)