-------------------------- Persbericht van Zaterdag 31 Augustus 2019 --------------------------

Brocante shoppen tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 31 augustus zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Sathe 1772 aan de Grutte Buorren in Morra. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden.

Sigrid Slagman is de eigenaresse van Sathe 1772, een winkel in woondecoratie en brocante, tevens koffie- en theeschenkerij. Sigrid heeft een waar talent voor styling en inrichting en dat zie je terug in haar winkel. De combinatie van oude en nieuwe spullen levert een verrassend assortiment op. Zo krijgen oude panelen en louvredeurtjes bij haar een tweede leven en maakt ze van oude ‘afgedankte’ huisraad zoals flessen en emaille blikken een prachtige compositie waardoor de spullen weer hip en trendy zijn. In de gezellige winkel kan men ook terecht voor koffie en thee met appelgebak; bij mooi weer is het goed toeven op het zonnige terras. Kleine groepen kunnen het beste even vooraf reserveren. Sathe 1772 is geopend op vrijdagmiddag, op zaterdag en op afspraak. Check https://www.facebook.com/Sathe1772/

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij),  Atelier Kleine-Lijn in Blije (theetuin), Outdoor Moza├»ek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee), Sneupzolder De Terp in Hiaure (theetuin) en bij De Bonte Blikvanger in Hallum kunt u naast koffie en thee ook lunch verkrijgen.

Kijk voor de routekaart en adressen op . Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdag- en vrijdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

-----------------------------------Einde persbericht--------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dorian Hofker
06-13594057
info@bijdepastorie.nl