PERSBERICHT NOORD FRIESE WINKELTJESROUTE 27 juli 2019

WADDENKUNST

Zaterdag 27 juli is het startpunt van de Noord Friese Winkeltjesroute bij Atelier Nunique te Oosternijkerk. Veertien winkeltjes en ateliers stellen tussen 10 uur en 17 uur hun deuren open voor publiek. De gezellige sfeer en de persoonlijke ontvangst zorgen naast het diverse aanbod dat er voor ieder wat wils is. Het aanbod bij de winkeltjes en ateliers varieert van mode, woonaccessoires, brocante en wol tot bloemen, kaarsen, glaskunst en mozaïek. Routekaarten zijn op elk adres te verkrijgen en de route is zowel op de fiets als per auto te doen. Routekaarten zijn ook te downloaden via de site van de winkeltjesroute: www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet ook niet het peigenaarresserachtige oude kerkje te Lichtaard, met Kunst in de Kerk te bezoeken.

Atelier Nunique is gevestigd in de kleine stal van Fookma Sathe aan de Ropsterwei 3 in Oosternijkerk. De sfeervolle stal is zowel het atelier als de expositieruimte van beeldend kunstenares Neanke Akkermans. Het ouvre bestaat uit olieverfschilderijen, keramiek, beelden, mozaïek, muurschilderingen en kunstopdrachten. Tevens zijn er diverse workshops te volgen voor zowel volwassenen als kinderen (tekenen en schilderen, speksteen, mozaïek en het kinderatelier)

“Na vrije kunst te hebben gevolgd aan de Kunstacademie te Arnhem ben ik gaan backpacken in Australië en Indonesië. Na enkele jaren ben ik toch weer in Noordoost Friesland beland en nu laat ik me inspireren door het wad, de uitzonderlijk mooi veranderende luchten en het leven op zich”, aldus Neanke. Olieverfschilderijen maakt ze op traditionele wijze, de onderschildering wordt opgezet in complementaire kleuren, vervolgens brengt ze veel glacerende lagen aan en elke laag dient redelijk opgedroogd te zijn. Hierdoor werkt ze vaak aan meerdere doeken tegelijkertijd en duurt het maanden voordat een schilderij klaar is.

Wat het keramiek betreft werkt Neanke graag met vrije hand en maakt ze haar eigen gipsen mallen en werkt dan met gietklei. Ieder werk is uniek.

Enkele kunstopdrachten zijn o.a. het kunstwerk op blauwe trespa platen met afbeeldingen van dieren die op het Wad leven op het parkeerdek te Lauwersoog, een kunstwerk met vogels in 3D en muurschildering samen met cliënten van de J.P. van de Bent Stichting aan de Rondweg te Dokkum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Neanke Akkermans van Atelier Nunique op tel: 06-53542407